Hírek

A pszichológusok szerint igen kedvező hatásai vannak az önkéntes munkának. Az ilyen emberek eleve önzetlenebbek, empatikusabbak és nyitottabbak mások gondjaira és bajaira. Az önkéntes munka abban is előnyünkre válhat, hogy hasznosnak érezzük a tevékenységünket, így sokkal jobban elkerülhető a kiégés. Ráadásul az ilyen munkát végzők nemcsak vidámabbak és felszabadultabbak, hanem sokszor egészségesebbek is annak ellenére, hogy egy forintot sem kapnak munkájukért.

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) és a Generali Biztosító új együttműködés lehetőségeit vizsgálja, amelynek során azt igyekszünk felmérni, hogy a fogadó szervezetek rendelkeznek-e felelősségbiztosítással az önkénteseik tevékenységeihez kapcsolódóan.

 

 

Kérjük, hogy szánjon pár percet a kérdőív kitöltésére, ezzel segítve munkánkat.

 

Az itt elérhető kérdőív kitöltői között 3 db 10 000 Ft értékű Generali ajándékcsomagot sorsolunk ki.

 

A Y.EAST fesztivál http://yeast.hu/hu/festival fő profilja a színház, és főleg a fiatalabb generációt célzó külföldi előadások.

A szervezőknek 15-20 önkéntesre lenne szükségük, akik a segítségnyújtás mellett a fesztivál előadásait is élvezhetnék. 

Feladatok: beléptetés a fesztiválra, asszisztencia a fellépőknél,  fesztiválozók tájékoztatása az helyszínekkel, programokkal kapcsolatban, mint mozgó információs pontok a fesztiválon, a fellépő csapatok napi étkeztetésében való segédkezés (konyhai műveletek pl.: krumplipucolás zöldségmosás, stb.).

Helyszín, időpont: Zsámbék, 2017. szeptember 1-3.

Jelentkezés:http://yeast.hu/hu/article/56/ONKENTESEKET-KERESUNK.html

Az Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért (ETTF) www.ettf.hu szállodaipari partnereivel olyan 18-24 év közötti középfokú végzettségű fiatalokat vár karrierindító programjára, akik szívesen betekintének a szállodaiparba. A 6 hónapos program során a fiatalok tréningek és gyakorlati képzések által nyernek betekintést a szálloda különféle részlegeinek munkájába. A szálloda személyzete mentorként segíti a résztvevőket,átadva a szakmai tudást,sokéves tapasztalatot.

 

A programra 2017. augusztus 15-ig lehet jelentkezni rövid önéletrajzzal és motivációs levéllel, Czike Kláránál az ettf@ettf.hu e-mail címen

pro bono maraton a Mastercard közreműködésével

 

felhívás civil szervezetek és társadalmi vállalkozások számára

 

A Mastercard magyarországi kereskedelmi képviselete az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével 2017-ben is meghirdeti civil szervezetek és társadalmi vállalkozások számára szakértelmen alapuló pro bono Mesterfogás felhívást.

Kellemes napsütéses napon került megrendezésre a 2017. évi Adásnap Budapesten is. A Budapest 17. kerületében található Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium udvarán f9-től gyülekeztek az E-on Hungária, a KPMG, az SDL, a Vodafone Magyarország és a Vodafone SSB munkatársai, hogy amit csak lehet egy nap alatt felújítsanak.

 

 

 

 

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. az Éltex Kft.-vel együttműködésben 2017. május 27-én önkéntes szemétszedési akciót szervezett Tatabányán, az ipari park területén, és ezen kezdeményezésével csatlakozott a nemzetközi Adásnaphoz is, amely a munkahelyi önkéntesség napja.

Az Önkéntes Központ Alapítvány 2016. évben az SZJA 1 % felajánlásokból származó összeget a szociális területen dolgozó szakemberek és önkéntesek képzési programjának fejlesztésével kapcsolatos tanácsadási szolgáltatásra fordította. Csatolva a Közlemény. 

2017. május 25. Budapest – Negyedik alkalommal valósított meg Pro Bono Maraton eseményt a General Electric (GE) az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével. Az eseményre május 16-17-18-án került sor a GE Váci Greens Kampuszán, ahol a vállalat szakemberei szakmai tanácsadást nyújtottak a pályázati úton kiválasztott hét civil szervezeteknek.

 

 

 

 

 

 Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) két munkatársa alaposan utánajárt ennek a kérdésnek, hiszen szakmai ismeretek gyűjtésére indult Hollandiába, hogy megismerje és összegyűjtse az önkéntesek- a holland szociális szektorba történő bevonásának jó példáit.