2021. december 4-én tartottuk az idei 13. Önkéntességért Díjátadó estet, ahol kiosztottuk az Év Önkéntese 2021., az Év Önkéntes Programja 2021., és az Év Közösségi Kezdeményezése 2021. díjakat.
 
 
Lássuk a nyerteseket!
Az Év Önkéntese 2021.
Bartókné Piller Magdolna: Több, mint harminc éve vesz részt önkéntesként Pusztaszabolcs közéletében. Elkötelezettsége, kitartása példaértékű, munkájának minősége magas színvonalú. Teljes odaadással hisz a közösség kultúrát, hagyományt őrző és teremtő erejében, az emberek egymás iránti szeretetében, élményt adó együttlétében.
 
 
Az Év Önkéntes Programja 2021.
Lélekkel az egészségért Alapítvány –Sulinyugi program: Sulinyugi programjuk során a gyermekeket, a tanárokat és a szülőket is megtanítják a feszültségkezelés alapjaira. Olyan egészségpszichológiai ismereteket és egyszerű technikákat tanítanak, amelyek a mindennapi stresszkezelést könnyítik. A gyermekeknél céljuk, hogy minden célcsoport a maga korának megfelelő nyelvezettel értesüljön 45 percben arról, hogy mit tehet a feszültségkezelésért, a mindennapokban könnyen használható módszerekkel. A Sulinyugi foglalkozások megvalósításába képzett Sulinyugi önkénteseket vonnak be, így tudják biztosítani, hogy az ország bármely településére eljusson a program.
 
 
Az Év Közösségi Kezdeményezése 2021.
Szent Damján Kör: A Nyíregyházi Papnevelő Intézet növendékei hozták létre a Szent Damján Kört. Segítőként részt vehet az, aki elmúlt 17 éves, és kedvet érez az ilyen jellegű munkához. A legtöbb önkéntes segítő a gimnáziumok felsőbb osztályaiból és az egyetemekről kerül ki, de sok, ma már önálló egzisztenciával rendelkező embert, házaspárt is vonz. Az első Szent Damján tábort 1997-ben, mely a Damján Kör egész éves munkájának koronája lett. A táborban való részvétel a kezdetektől fogva ingyenes a gyermekek számára. A költségeket adományokból és pályázati pénzekből finanszírozzák a szervezők. A tábor célja, hogy segítsen olyan családokon ahol fogyatékkal élő gyermekek vannak. A papnövendékek felismerték, hogy az örömökön túl, amit ezektől a gyerekektől kaphatnak, mennyi nehézséggel, külön fáradtsággal is jár az az élet, ahol egy fogyatékkal élő gyermek színesíti a család mindennapjait.
 
 
Gratulálunk a nyerteseknek!
 
Sajnos a járványhelyzet az önkéntességért díjakat sem kímélte a vállalatok számára az elmúlt időszakban a munkavállalóikra való figyelés volt a prioritás, így nagyon korlátozottan tudtak csak önkéntes programokat megvalósítani, ezért az idei évben legnagyobb sajnálatunkra a vállalati kategóriában nem tudunk díjat átadni.

 

 

A Civil szervezeteknek, intézményeknek és magánszemélyeknek kiírt pályázatokat az alábbi összetételű zsűri bírálta el:

  • Gerencsér Balázs, NIOK Alapítvány ügyvezetője
  • Guzsaly Péter, Skool – partner kapcsolati vezető
  • Kovács Edit, Közösségfejlesztők Egyesülete (KÖFE) elnöke
  • Scholtzné Hibay Alíz, TESZÜNK Szenior Önkéntes Klub vezetője
  • Szokoli Erzsébet, KRE SZMDI oktatója, Szenior önkéntes programok elindítója
  • Tóbiás László, Károli Gáspár Református Egyetem főiskolai docense

Köszönjük a munkájukat!

 

 

Köszönjük Gundel Takács Gábornak az ÖMÉ2021. nagykövetének, az est színvonalas megvalósításában való önzetlen közreműködését.

Köszönjük a fotókat a Coca-Cola HBC. Magyarország Kft-nek.

A díj támogatói: BP BSC Kft., Flow Pr, Tesco. Köszönjük!
 

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Önkéntes külső menü