2016. május 9-én elindult a vállalati önkéntesség egyik kiemelkedő nemzetközi programja az AdásNap, melyhez szép számmal csatlakoztak már a hazai vállalatok képviselői. Várjuk azonban még azon cégek jelentkezését, akik saját szervezésű, önkéntességre épülő kezdeményezéseikkel szívesen segítenének közösségeket, civil szervezeteket, intézményeket!

 

Ezek mellett idén is megvalósul egy olyan nagyszabású rendezvény, ahol több vállalat munkatársai egy közös program keretében együtt önkénteskednek az ÖKA szervezésében ezúttal a Vácrátóti Botanikus Kertben.

 

Nagy örömmel számolhatunk be arról, hogy erre az eseményre már 9 vállalat jelentkezett több mint 200 munkavállalójával. Köszönjük az Antenna Hungária Zrt., a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., az E.ON Hungária Zrt, a KPMG Magyarország, az MSD Pharma Hungary Kft., a Prologis Hungary Kft., a Raiffeisen Bank Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., és a Vodafone Shared Services Budapest Zrt, munkatársainak lelkesedését.

 

Május 20-án hazánk leggazdagabb tudományos élőnövény gyűjteményével rendelkező kertjében a csatlakozó cégek dolgozói önkéntes tevékenységükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a már most is páratlan szépségű természeti környezet a jövőben még méltóbb körülmények között fogadhassa a látogatókat. A 27 hektáros parkban a gondos odafigyelés és a szakmai tudás mellett is folyamatosan vannak megoldásra váró feladatok, és természetesen az évek és az időjárási körülmények sem kímélik a kert állapotát.

 

E program keretében lehetőség nyílik a hosszú ideje megszépülésre váró kertrészek rendbe tételére változatos kültéri munkák végzésével, melyek a teljesség igény nélkül: kapuk, kandeláberek festése, információs táblák készítése, korlátépítés, fahidak festése, jégvermek feltárása valamint többféle kerti munka.

 

Ez a program remélhetőleg az önkéntesség, az összefogás és az együttműködés ünnepe lesz, hiszen a vállalatoktól érkező önkéntesek mellé munkájuk támogatására és kiegészítésére egyéni önkéntesek, az ÖKA TESZÜNK Szenior Önkéntes Klubjainak számos tagja és az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében középiskolás diákok is csatlakoznak.

 

A vácrátóti program mellett az ország több pontján önálló céges kezdeményezések, vállalati önkéntes programok is megvalósulnak. A Grundfos Magyarország Gyártó Zrt., a Hewlett Packard Magyarország Kft., a National Instruments Hungary Kft. és Viacom Kft. is jelezte már, hogy különféle önkéntes tevékenységek végzésével kíván csatlakozni az AdásNaphoz. Az E.ON Hungária Zrt. vidéki bázisai Csopakon, Szekszárdon, Reziben és Szolnokon vesznek részt vállalati önkéntes programokon.

 

Bízunk benne, hogy valamennyi program sikeres lesz, így nagymértékben hozzá tud járulni a természeti és épített környezet megszépítéséhez, és az emberi közösségek fejlesztéséhez!