Az Önkéntes Központ Alapítvány Idősek Barátai programja térítésmentes képzést szervez az idősek látogatásában részt vevő vagy a jövőben részt venni kívánó önkéntesek számára. A program célkitűzéseiről itt tájékozódhat.A 32 órás képzés keretében önkénteseinket az önkéntességgel és az idős emberek látogatásával kapcsolatos alapvető feladatokra, tudnivalókra készítjük fel. A képzés oklevél kiadásával zárul. Az önkéntesek, amennyiben ezt igénylik, és a program szakemberei jóváhagyják, már a képzés ideje alatt elkezdhetik látogató tevékenységüket.

A képzés első blokkjának időpontja: 2018. január 26-27, 9.00-16.15, helyszíne: Budapest (szervezés alatt).

A második blokk időpontja: 2018. február 23-24.(Budapest)

Jelentkezési határidő: 2018. január 19.

Jelentkezni és érdeklődni az idosekbaratai@onkentes.hu email címen, valamint a 70-433-8648-as telefonszámon, Farkas Gabriellánál lehet.

A képzés fő témái:

  • Az önkéntességről általában
  • Kommunikációs ismeretek
  • Empátialabor
  • A segítségnyújtás alapjai és típusai
  • Fizikai gondozás
  • Szellemi és mentális állapotok
  • Etikai szabályok

A képzésben való részvétel előfeltétele: az Idősek Barátai Program által szervezett személyes találkozón és beszélgetésen való részvétel, a program szakértőinek ajánlása. A személyes beszélgetésre a jelentkezést követő napokban, a jelentkezővel egyeztetett időpontban kerül sor.

A 32 órás képzés egységet alkot, így az oklevél megszerzésének feltétele a képzés egészén való részvétel. Indokolt esetben a megengedett hiányzás: 20%.

A képzés első blokkjának időpontja: 2018. január 26-27, 9.00-16.15, helyszíne: Budapest (szervezés alatt). A második blokk időpontja: 2018. február 23-24.

Az önkéntesek, amennyiben ezt igénylik, és a program szakemberei jóváhagyják, már a képzés ideje alatt elkezdhetik látogató tevékenységüket.

Köszönettel várjuk az érdeklődést és jelentkezést!

Jelentkezni és érdeklődni az idosekbaratai@onkentes.hu email címen, valamint a 70-433-8648-as telefonszámon, Farkas Gabriellánál lehet.