Segíts Te is egy-egy emléket felidézni és átörökíteni a következő generáció számára!

Készíts Te is video- vagy hangfelvételt egy idős ember történetéről az okostelefonoddal!

 

A felvételeket 2020. július 30-ig várjuk!

 

További információért és a jelentkezéshez KATT IDE!  

 

Az otthonukban illetve az idősotthonokban elszigetelten élő idősek nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A vírus okozta karantén miatt sokan még inkább elszigetelődtek, elmagányosodtak. Sokukat nagyon megrémisztette és elkeserítette a folyamatos fenyegetettségen túl a személyes kapcsolatok hiánya. Ugyanakkor az az érzés is felmerült bennük, hogy szeretnének valamivel hozzájárulni, valamit cserébe adni azért a támogatásért és segítségért, amit a vírus okozta helyzetben kaptak. Irányítsuk a figyelmüket arra, amit ők adhatnak, amivel hozzájárulhatnak a világhoz. Közösen keressük meg azokat az értékes, egyedi tapasztalatokat, megoldásokat, amiket csak a hosszú időt megélt emberek mondhatnak magukénak. A legidősebb generáció tagjai már számos olyan nehéz helyzetet éltek át, amiket a mai emberek elképzelni sem tudnak. Az idős emberek életük során hatalmas utakat jártak be, ők a legbölcsebbek! Nagyon fontosnak tartjuk ezt a bölcsességet, az átélt tapasztalataikat megosztani, továbbadni különösen most, ebben a bizonytalan helyzetben.

 

 

Segíts Te is egy-egy emléket felidézni és átörökíteni a következő generáció számára!

 

 

Készíts Te is video- vagy hangfelvételt az idős ember történetéről az okostelefonoddal!

 

 

Várunk minden, ebbe a témába vágó saját vagy olvasott történetet, ötletet, kedvenc verset, mesét, prózai művet, dalt, éneket, kedvenc mondatot, festményt vagy bármit, ami az idősnek erőt adott, ami feltöltötte a kétség, nehézség idején. Ha valakinek az érzelmi kötődéses történetekről mesélés kevésbé akaródzik, értékesek a házi praktikák, a gyakorlatias tippek és tanácsok is, hogyan vásároljunk be előre, ha nem tudjuk meddig nem mehetünk boltba, vagy hogyan fertőtlenítenek otthon, stb.

 

A felvételek, interjúk készítéshez IDE KATTINTVA találsz útmutatást.

 

Ha nem tudod technikailag megoldani a felvételt, keress meg minket, mert lesz olyan önkéntes, aki elkészíti az interjút, a felvételt.

A beküldött interjúhoz kérlek, küldj egy közös fotót magatokról, ha megoldható!

 

A beküldött anyagokat a honlapunkra tesszük ki: www.idosekbaratai.hu, FB oldalunkra valamint eljuttatjuk családok átmeneti otthonaiba, anyaotthonokba, gyermekotthonoknak.

Az anyagokat 2020. július 30-ig várjuk!

 

További információért és a jelentkezéshez KATT IDE!  

 

 

Kérdésekkel itt érdeklődhetsz: idosekbaratai@onkentes.hu, +36 20 80 44 977

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Önkéntes külső menü