A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. az Éltex Kft.-vel együttműködésben 2017. május 27-én önkéntes szemétszedési akciót szervezett Tatabányán, az ipari park területén, és ezen kezdeményezésével csatlakozott a nemzetközi Adásnaphoz is, amely a munkahelyi önkéntesség napja.
A Becom melletti földúton reggel 9-től 12 óráig megállás nélkül folyt a munka, és a 21 lelkes résztvevő délutánra összesen 2580 kg szemetet gyűjtött össze. A területen hatalmas kupacban állt a szemét: elsősorban építési törmeléktől, gumiabroncsoktól és kommunális hulladéktól kellett megtisztítani a környéket.
Az Éltex Kft. 3 konténert, valamint azok hulladéklerakóhoz való elszállítását biztosította, a Grundfosos szervezők pedig a szemétszedéshez szükséges eszközöket (szemeteszsák, kesztyűk) bocsátották a résztvevők rendelkezésére.
A tavalyi évhez hasonlóan a programba nem csak a két cég saját dolgozói, hanem azok barátai és családtagjai is bekapcsolódtak, akik az esemény végén egy-egy emléklappal és apró ajándékkal térhettek haza, ezen kívül továbbá az akció szervezői egy kerékpárt is kisorsoltak a megjelentek között, ezzel is erősítve a fenntartható közlekedésre való buzdítást.
A program keretén belül két fa is elültetésre került, a székesfehérvári és a tatabányai telephelyeket, melyek dolgozóink elkötelezettségét szimbolizálják a környezetvédelem iránt.