Önkéntesség Európai Éve 2011

 

Az önkéntesség bora

 

 

A Soproni Kékfrankos Kft. és az Önkéntes Központ Alapítvány közös akcióban kívánja felhívni az Önkéntesség Európai Éve 2011 üzenetére a figyelmet – boraikkal a magyarországi önkénteseket és az őket foglalkoztató szervezeteket támogatják.

 

 

Az önkéntes munka és a társadalmi felelősség jelentőségét, egyre többen ismerik fel. Számos vállalat és magánszemély csatlakozik hazánkban is olyan programokhoz, amellyel szűkebb illetve tágabb környezetének segíthet; mindezt önzetlenül. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) alakulása óta az önkéntesség hazai presztízsének növelésén dolgozik, és az önkéntesség gazdasági és társadalmi hasznosságára is  fel szeretné felhívni a figyelmet.

 

 

 

Az Alapítvány tapasztalatai azt mutatják, hogy folyamatosan nő hazánkban az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre több ember érzi úgy, hogy személyiségét fejleszti, új kapcsolatokat épít ki az önkéntes tevékenységek révén, s mindeközben segíthet a rászorulókon is. A legtöbben lakóhelyükért végeznek valamilyen önkéntes tevékenységet, vagy hivatalos ügyek intézésében segédkeznek az arra rászorulóknak, de a szociális, egészségügyi illetve művelődési területen tevékenykedő szervezeteknek is szép számmal akad támogatójuk.

 

 

 A Soproni Kékfrankos Kft. 2011-ben az Önkéntesség Európai Éve kapcsán kíván az önkéntesség társadalmi ismertségének növeléséhez hozzájárulni. Az Önkéntes Központ Alapítvánnyal ezért minden közvetlen értékesítésben eladott palack után az ÁFA értéket a 2010-es Év Önkéntes Programja nyertesének, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnak adományozza, a palackok eladása után pedig további 10 Forint az ÖKA támogatását szolgálja. 

 

 

„Hiszünk abban, hogy az önkéntesség kiemelten fontos közhasznú tevékenység, ezért támogatjuk az Önkéntesség Európai Éve kapcsán a mozgalmat”.  – nyilatkozik Taschner Kurt, a Soproni Kékfrankos Kft. egyik ügyvezetője, a soproni borászok képviseletében.

 

 

Az önkéntesség kultúrájának elterjesztésével és az önkéntesség borának jótékonysági akciójáról részletes információ a www.kekfrankos.hu , és a www.onkentes.hu oldalon talál.

 

 

A borvidékről:

A Soproni borvidék Magyarország egyik legrégibb történelmi hagyományokkal büszkélkedő borvidéke, melynek alapja a kelták és az ókori Róma által teremtett szőlő- és borkultúra volt.  Már a XIV. század elején Magyarország legjelentősebb borvidékei között tartották számon, melynek kereskedelmi kapcsolatai messze túlnyúltak az ország határain. A XIX. századtól a poncichterek, a német ajkú gazdák messze földön híressé tették a soproni bort. Ma a borvidék számos híres kiváló borászattal rendelkezik. Részletes információ: http://www.soproniborvidek.hu

 

Részletes információ:

Paul Ágnes

20/9999 206

sajto@organic.co.hu

 

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Önkéntes külső menü