Hatalmas Bosch csapat a Sofi EGYMI udvarán

Új helyszínnel bővült a felújított iskolaudvarok listája, miután a Bosch 51 fős önkéntes csapata a 18. kerületi Sofi EGYMI-ben töltötte a mai napot. A tanulási nehézségekkel élő gyerekeket oktató iskolának két telephelye is van, ezek közül a Kondor Béla sétány 15. sz. alatti épület udvarát varázsolta újjá a Bosch csapata.

 

A nagy csapat rengeteg munkát el tudott végezni a nap folyamán: megújult a mezítlábas ösvény, a kerete csiszolás után új festést kapott, a „töltelékanyagok” végre rendeződtek; az udvaron lévő összes kanadai és karospadot, illetve asztalt is lefestették. Már jónéhány éve hiányzott a kopott betonkockákról szinte az összes padléc, de ma nemcsak a beton lett vidám színes (a drótkefével tisztítás hatalmas munka volt!), hanem az ülőfelületre is felkerültek az új, csiszolt-festett lécek.

Az osztálytermek előtti terasz teljesen átalakult a nap végére. Az önkéntesek a magasban lévő fém árnyékolókat és oszlopokat csillogó sötétzöldre festették, a betonfelületre pedig rengeteg olyan ügyességi játékfestés került, ami nem csak a gyerekek jókedvét szolgálja, de a fejlesztésüket is segíti. Az önkéntesek még vicces figurákat is elrejtettek egy-egy helyen.

Az óvodásoknak külön területe van az udvaron, az ezt elválasztó kerítés és kiskapu is megújult, csiszolás után zöldre festették a Bosch dolgozók. Nagyon kimerítő, de csodálatos nap volt ez az önkéntesek számára, a csodálkozó gyerekek öröme feledtette velük az egész napos kemény munka fáradalmait.