L'oreal Citizen days

csütörtök, 2021, szeptember 30 - péntek, 2021, október 1

A L'oreal Citizen day-ek történetében először volt a program két napos. Sajnos az időjárással az első napon nem volt szerencsénk. Az eső miatt a kültéri munkákat nem lehetett elvégezni. Így nagy lelkesedéssel ugyan, de csak az új padok készültek el.Természetesen annak is nagyon örültek a Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthonában élők. A pénteki nap már szerencsésebben alakult, így sikerült lebontani a csepeli Mészáros Jenő Egymi udvarán évek óta csak a helyet foglaló garázst, aminek a helyén a jövőben remélhetőleg a gyerekeknek sokkal hasznosabb terület lesz. És elkészült a kerítés is, ami most már megvédi az iskola udvarát a belátástól. 

Megtisztították a Johnson & Johnson munkatársai a Hármashatárhegyet

hétfő, 2021, szeptember 20

A vállalati Clean up day 2021 keretében a J&J munkatársai több országban is egyszerre ezen a napon a környezetükért végeztek önkéntes tevékenységeket. A budapesti székhelyről 15 fő munkavállaló ragadt kesztyűt és tisztitotta meg a Háramashatárhegy turistaútvonalait és az erdőt nagy mennyiségű szeméttől. 

A Roche munkavállalói megszínesítették a Keresztury Dezső iskola és a IX. kerületi Kerekerdő óvodaudvarát

hétfő, 2021, szeptember 20 - kedd, 2021, szeptember 21

Hosszas előkészületek után végre elérkezett az a 2 nap, mikor a Roche munkatársai is Válalati Önkéntes napon vehettek részt. A várrakozáson felüli jelentkezés volt a programokra, így bizakodva tekintük a jövő elé a további önkéntes napokat illetően. Az önkéntes napok közül a hétfői a kőbányai Keresztury Dezső Általános Iskolában valósult meg, ahol felújításra és átfestésre kerültek a kültéri bútorok, megszínesedtek a palánkok és virágtartók és rengeteg új és izgalmas aszfaltjáték került az udvar beton területeire, amit alig bírtak kivárni az ott tanuló gyerekek, hogy végre birtokba vehessék. A másik keddi napon a IX. kerületi Kerekerdő óvodába ment a csapat dolgozni. A szorgos kezeknek köszönhetően, az ország legnagyobb óvodájának az udvarának egy részéről eltűntek a lehullott falevelek, lefestésre és ezáltal állag megóvásra került az új focipályát és az első épületben lévő ovis csoportok játszótrületét elválasztó kerítés és az itteni ovisok is gazdagodtak néhány aszfaltfestménnyel. 

Silicon Labs program nyolcadik alkalommal kicsit másképp

csütörtök, 2021, szeptember 16 - csütörtök, 2021, szeptember 23

Nyolc éve vesznek részt a Silicon Labs munkatársai Vállalati Önkéntes Pnapon, A dinamikusan növekvő cég munkavállalói az idén már két külön programon végezhettek fizikai munkán alapuló önkéntes tevékenységet. Az egyik program szeptember 16-án az újpesti Szigeti József utcai általános iskolában volt, a másik szeptember 23-án megtartott programmmal visszatért a csapat a tavalyi helyszínre az Őrmezei általános iskolába és ott folytatta a munkálatokat, ahol tavaly abbahagyta. A két nap során készültek új padok, megszépült a bicikli tároló, a sposrtpályák visszanyerték a pálya jelzéseket, a kisebbeknek készültek az aszfaltra játékok,  őrmezőn lettek új emeltágyások, és egy új mezítlábas tanösvény is készült. Ismét nagyon hasznosan teltek a napok, melyen mindenki nagyon jól érezte magát. 

Az Antenna Hungária önkéntesei a zuglói Benedek Egymi-ben szorgoskodtak

péntek, 2021, szeptember 10

A tavalyi a Covid miatt kimaradt év után, az Antenna Hungária Zrt.munkatársai az idén újra kesztyűt húztak és munkába lendültek. Ezúttal a zuglói Benedek Elek Egységes gyógypedagógiai és módszertani intézmény udvarán szorgoskodtak. Újjá varázsolták a rég elfeledett távolugró pályát, lefestésre és javításra kerültek a kültéri játékok és kanadi padok valamint az ablakok alatti rozsdás párkányok és készültek szép új emelt ágyások, hogy az itt tanuló gyermekeknek legyen hol kertészkedni. A kis csapat ismét nagy lelkesedéssel dolgozott mindenki legnagyobb megelégedésére.