A Jenbacher Innio csapata kiszínezte a Munkácsy Iskolát

szerda, 2023, április 26

A XIV. kerületi Munkácsy Mihály Általános Iskolában önkénteskedett a Jenbacher Innio cég csapata. A 22 munkatársnak nem csak a széllel, hanem a kopott padokkal, rozsdás kapuval és egy nagyon koszos és szürke betonkerítéssel is meg kellett küzdenie. A lelkesedés viszont óriási volt, így minden feladatot sikerült elvégezni a nap végére.

A Trivium a Kaffka sulit szépítette

péntek, 2023, április 21

A Trivium munkatársai immár 3. alkalommal tevékenykedtek vállalati önkéntes program keretében egy iskola megújításán. A csapat választása idén a zuglói Kaffka Margit általános iskolára esett, ahol megújult a belső kerítés, a biciklitároló, a terasz és lépcső korlát is. Valamint a készült 3 új magaságyás. 

Cseresznyék szállták meg a zuglói Benedek Egymi-t ;)

péntek, 2023, március 10

A 2023-as év első karítativ csapatépítő vállalati önkéntes programja, akárcsak a 2022-es utolsó egy vegyes program volt. A már-már hagyományos felújítós önkéntes tevékenységet ötvöztük a munkavállaók érzékenyítésével és a kézműveskedéssel. 

És ez a program így lett kerek és jó hangulatú. 

Az Cherrisk munkatársai kézműveskedtek az iskola tanulóival, állomásról-állomásra kisérték őket, az élő sakkozáshoz sakktáblát festettek az aulák padlójára, kifestették a már nagyon lelakott tanári szobát, csodás dekorációt készítettek az ebédlőbe a falra, melynek a grafikai munkáit ismét Sajó Bori készítette. És itt még nem értek véget a tevékenységek, mert az auti ovisok kaptak új jeleket az öltöző padjaik elé, a szobájuk falára egy sünit valamint megszépült az aula a kezeik alól kikerülő nagyon szép dekorációtól és nem utolsósorban újabb csodás nemezelt szappanok készültek senior önkéntesünk segítségével. 

Az ebéd utáni rövid pihenőt követően kicsik és nagyok együtt ropták a rögtönzött Táncházban a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes ifjú táncosaival.

Az Aegon 450 munkatársa serénykedett karácsony előtt

kedd, 2022, december 13

Luca napján, de egyáltalán nem olyan tempóban serénykedett az Aegon 450 munkatársa. Az irodáházuk, minden tárgyalója és irodája szorgos-dolgos kezekkel volt tele, de most a klavíatúra és egér helyett ollót, ragasztot, ecsetet, festéket, csiszológépet, szappant, gyapjút és még rengeteg alapanyagot és ezsközt használtak, hogy a kezükalól csoda dolgok erüljenek ki. 

Így lettek fantasztikus adventi koszorúk, mesés kincsesládák, karácsonyfa díszek, meleg üdvözletekkel teli képeslapok, kopogtatók, asztali díszek, nemezelt szappanok és raklap bútorok pár óra leforgása alatt. A szorgalmas önkéntes csapatnak még arra is volt ideje, hogy a Jótékonyha segítségével 700 adag paprikáskrumplit és megszámlálhatatlan mennyiségű kókuszgolyót készítsen, melyet a Myrai Vallási Közhasznú Egyesület és a Menhely Alapítvány által támogatott hajlék nélkül élő emberek kapták.

A rengeteg csodálatos ajándék aztán a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és EGYMI tanulóihoz, a RÉS Alapítvány Családok átmeneti otthonában élő családokhoz, a Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjaihoz kerültek. A szívet melengető üzenetekkel teli képeslapokat pedig a Rés Alapítvány Női Éjjeli Menedékhelyén élő hajléktalan hölgyek kapták.

 

Az ajándékok elkészítésében az Önkéntes Központ Alapítvány senior önkéntesei valamint a Tordasi Műhely képviselői segítették az Aegon munkavállalóit. 

A naphoz a hangulatos zenét a Tordasi Szivárvány zenekar szolgáltatta.

 

A teherautónyi csodás ajándékot az Attitransit szállította rendeltetési helyére. Köszönjük! 

Nemzetközi Sanofi csapat készített karácsonyi és mikulás ajándékokat hátrányos helyzetű gyerekeknek

szerda, 2022, november 30

A Sanofi által a nemzetközi vezetői számára szervezett budapesti programjának egy részét képezte, az az önkéntes tevékenység, mely során a világ minden tájáról érkezett csapat tagjai egy 3 órás időtartamban önkéntes tevékenységként az egyik budapesti egységes gyógypedagógiai és módszertani intézményben tanuló 110 gyerekenk készítettek mikulás csomagokat és karácsonyi ajándékot. A kis dobozok olyan apróságokat tartalmaztaka, amiből a gyerekek saját kezükkel készítethették el a különböző kis ajándékokat ezzel is fejlesztve a finom motoritikus készségeiket.  

Köszönjük a vidám és lelkes csapat munkáját, a gyerekek nagy örömmel fogadták az ajándékokat! :)