Hírek

Az alapítvány környezetvédelemmel, megelőzéssel, a környezetükben lévő lakosság tájékoztatásával, felvilágosításával, környezetvédelmi programok, rendezvények szervezésével,lebonyolításával foglalkozik. Céljuk minél több környezetügyi információt eljuttatni az emberekhez.

Ennek érdekében nagyon fontos lenne hogy a honlapjuk megfelelő, magas színvonalon álljon rendelkezésre az olvasók és a honlaplátogatók rendelkezésére. Ezért szeretnék ennek arculatát megváltoztatni, megújítani.

 

Köszönettel várják a segítséget.

 

Weboldal: www.emrkk.starjan.hu 

 

További információ: Bangó Melinda irodavezető 06-32-786-105, rkk.eke.starjan.@citromail.hu

Az ÖKA ezúton hirdeti meg az alábbi képzését:

Civil szervezetek felkészítése önkéntesek fogadására (önkéntes menedzsment képzés)  felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-001027/2015/D001

A képzés 2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről szerinti engedéllyel rendelkezik, azaz részben vagy egészben központi költségvetési vagy EU-s forrás terhére megvalósítható támogatott képzésnek számít.

 A 2 napos képzés időpontja, helyszíne: 2015. június 8-9. Európa Pont (Millenáris Park), 1024 Budapest Lövőház u. 35.  konferenciaterem.

Jelentkezés a mellékelt jelentkezési lap (és a szükséges melléklet, legmagasabb iskolai végzettséget igazoló dokumentum másolata) beküldésével 2015. június 3-ig a kepzes@onkentes.hu e-mail címen .

 

Kedves Önkéntesek és Önkéntes fogadó szervezetek! 

 

 

A Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottsága (MKT SZIB)  az elmúlt félévben egy, az önkéntességgel kapcsolatos szokásokat és azok motivációit feltáró kutatáson dolgozik.  A kutatás során országos, 2-3000 fős mintára számítanak. Az eredmények remélhetőleg kiemelkedően fogják tudni segíteni az önkénteseket gyűjtő civil szervezetek kommunikációs hatékonyságát.Ezért kérjük az önkéntesek és fogadó szervezetek segítségét, hogy minél többen kitöltsék a kérdőívet. 

Ez az alábbi linken érhető el: http://goo.gl/forms/OoDANC61Yw.  Kitöltése maximum öt percet vesz igénybe. 

Köszönjük a segítséget! Önkéntes Központ Alapítvány 

Az önkéntesség gyakorlatának népszerűsítése és szervezése a környező településeken a fő célkitűzése a már 2 éve működő tordasi Önkéntes Pontnak. Létrejötte és fenntartása a "Jövőt Nekik is" Alapítványnak köszönhető, amely 1993-ban, a tordasi Értelmi Fogyatékosok Otthonának dolgozói által létrehozott civil szervezet.

Hogyan működik egy kisebb településen az önkéntesek bevonása? Miylen közösségi programok valósulnak meg segítségükkel? 

Érdekes és izgalmas beszámolók a tordasi Önkéntes Pont blogján: 

http://onkentesponttordas.blogspot.hu/

 

Tisztelt Érdeklődők !

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Önkéntes Központ Alapítvány vezetékes telefonszámai átmenetileg nem elérhetőek. Munkatársainkat a mobil telefonszámokon illetve e-mailen tudják elérni.

 

Megértésüket köszönjük:

 

Önkéntes Központ Alapítvány

Colleen Bell az Egyesült Államok nagykövetasszonya nyitotta meg az Önkéntes Központ Alapítvány szervezésében tartott PRO BONO a társadalmi innovációért – című interaktív konferenciát, melyre 2015. február 23-án a KPMG Konferencia központban került sor.

 

 

Közigazgatási és Közszolgáltatási Fejlesztési Operatív Program - önkéntesség bevezetése konstrukciós javaslat

Az Önkéntes Központ Alapítvány együttműködésben az Önkéntes Központ Hálózat tagjaival állami és önkormányzati fenntartású intézmények önkéntes programjának fejlesztésére vonatkozó konstrukciós javaslatot fogalmazott meg, melyet november közepén jutatott el a Miniszterelnökség felelős vezetői számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából 2014 során egy felmérést készített az Önkéntes Központ Alapítvány, az FHT "önkéntesség" hazai tapasztalatairól. Az eredményeket egy tanulmányban foglalta össze az ÖKA, mely az alábbi link alatt tölthető le.

Az Önkéntes Központ Alapítvány által alapított Önkéntességért Díjakat 2014-ban 6. alkalommal került átadásra. Az eseményre a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának, Holnap Házában került sor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Legyen egy innovatív és hiánypótló kezdeményezés részese, és annak továbbfejlesztője. Szakmai nkénteseket keresnek, főleg PR, marketing, CSR és HR területről, akik az októberben induló négy hónapos programjukba bekapcsolódva szívesen dolgoznának összességében 20-25 órát egy jó célért.

A program az IFUA Nonprofit Partner vezetésével, a Levegő Munkacsoport és 20 különböző civil szervezet részvételével és a Norvég Civil Alap támogatásával valósul meg.

INFORMÁCIÓ, JELENTKEZÉS