Az álláskeresés folyamata kihívást jelenthet, főleg akkor, ha hosszabb ideig voltunk munkanélküliek, vagy még soha nem dolgoztunk az adott szakmában. Sokan gondolkoznak karrierváltásban, amihez szintén jól jön egy a támogatás.

 

„Új utak az álláskereséshez” címmel ingyenes tréninget tartott az Önkéntes Központ Alapítvány – a Diverzitás Alapítvánnyal együttműködve a budapesti Európa Pontban. A 2023.október 10-11-én megrendezett  kétnapos program során a résztvevők széleskörű ismereteket szerezhettek magukról és a munkaerőpiacról és a különböző technikákról különféle módszerek által. A játékos, fantáziadús  workshopok, a páros mentorálás és az interaktív előadások  a meglévő készségek feltárására és tudatosítására fókuszáltak. Ezeket a korábbi munkatapasztalaton kívül az önkéntes tevékenységeik során is szerezhettek a résztvevők. Az egyéni készségek feltérképezése mellett a másik fő téma az volt, hogyan használható a mesterséges intelligencia a munkakeresés során.

A tréningen Csapó Beatrix,Fülöp Hajnalka,Hadrévy Borbála ,Tarcsai Judit, Nagy Brigitta mint szervezők, előadók és szakértők is részt vettek, akik megosztották tapasztalataikat és tanácsaikat az álláskeresőkkel. Ezek az előadások és beszélgetések inspirálóak voltak, és segítettek az álláskeresőknek a karrierjük irányának kijelölésében.

Az interaktív csoportmunka és a gyakorlati feladatok lehetővé tették az álláskeresők számára, hogy felismerjék milyen irányba érdemes elindulniuk, valamint erőt meríthettek a támogató légkörből. A tréning előnyei közé tartozik a közösségépítés is. Az álláskeresők itt olyan emberekkel találkozhattak, akik hasonló helyzetben vannak, és akikkel megoszthatták a kihívásaikat és sikereiket. A tréning során kialakuló kapcsolatok segítik a későbbi hálózatképzésben és munkahelyi lehetőségek elérésében.

A kétnapos tréninget követően a résztvevők különböző civil szervezetekhez mennek el segítséget nyújtani és tapasztalatot szerezni, miközben további páros és egyéni mentorálást is kaphatnak a munkakereséshez.

A résztvevők visszajelzései alapján a képzés nemcsak tudásban gazdagította az embereket, hanem inspirációt és motivációt is nyújtott ahhoz, hogy hatékonyabban keressenek munkát, és elérjék a karrierjükben kitűzött célokat.

A programot az APTE - A pathway to employment: discovering and learning about the social and sustainable economy for employability  című Erasmus projekt keretében került megvalósításra.

 

Szenior, szakmai tapasztalattal rendelkező mentorok segítik a fiatalok szakmai fejlődését a MAB (MENTORING ACROSS BORDERS: HATÁROKON ÁTÍVELŐ MENTORÁLÁS) című EU által támogatott projektben. Ha érdekel a nemzetközi mentorálási program bővebben itt olvashatsz róla:  https://www.eumentoring.eu/hu/home

MAB projekt 

Ha szeretnél jelentkezni mentornak vagy fiatalként szívesen dolgoznál egy együtt egy szakmai mentorral, itt teheted meg: További részletek: hadrevy.borbala@onkentes.hu

Érdekel, mi volt a tréningen, de lemaradtál?

Szeretnél fejlődni, állást találni?

 

Örömmel segítünk és egyéni és közösségi workshopokon és konzultáción fejlesztjük ügyfeleinket, hogy inspirált, motivált és szakszerű módon keressék és találják meg állásukat, vállalkozásukat!

Álláskeresési tréningek esetén keressétek Fülöp Hajnalkát, fulop.hajnalka@diverzitasalapitvany.hu vagy Csapó Beatrixet