Az Önkéntes Központ Alapítvány workshopot szervez az időseknél, mint kedvezményezetteknél végzett önkéntes tevékenységek témában. Várjuk mindazokat a szervezeteket, intézményeket, közösségeket, önkormányzatok képviselőit, akik idősekkel foglalkoznak és szívesen vonnak vagy vonnának be önkénteseket ebbe a tevékenységükbe. Számítunk azon magánszemélyek érdeklődésére is, akik szervezett formában támogatnák a magányos időseket, és szeretnék megismerni ennek módjait.

A program keretében lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre is egy kis vendéglátás keretében.

Időpont: 2022. november 15. 14-16 óra Helyszín: Idősek Információs Pontja Budapest V. kerület, Bárczy István u. 1-3.

A program ingyenes de a létszám korlátozott (max. 15 fő), így regisztrációhoz kötött. Az űrlap beküldésével lehet jelentkezni 2022. november 14. hétfő 16 óráig. Ha bármi kérdés felmerül a kepzes@onkentes.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A workshop középpontjában az áll, hogy az önkéntességnek milyen jótékony hatásai lehetnek az idősekre. A témát több irányból is megvilágítjuk.Nemcsak az idősek mint kedvezményezettek oldaláról vizsgáljuk meg a kérdéskört, hanem olyan szempontból is, hogy az önkéntes programokba való bevonódás az időskori aktivitás megtartásának, növelésének egyik módja lehet.

 

A program során bemutatásra kerül jó gyakorlatként az Önkéntes Központ Alapítvány által 6 éve működtetett Idősek Barátai Program, melyet egy közel 80 éves francia szervezet a PFP (Petit Freres des Pauvres) támogatásával valósítunk meg. A workshopon a résztvevők a program megismerése után felmérhetik és elemezhetik,hogyan tudnák saját lakókörnyezetükben még hatékonyabban támogatni a magányos időseket.

Köszönettel számítunk az érdeklődőkre!