2023 szeptemberében a Mentoring Across Borders partnerség képzési napokat szervez a szervezetek számára, hogy mentor pontokká válhassanak. A mentor pont olyan szervezet, amely idősebb embereket képez ki mentorokká, és egy online platformon keresztül párosítja őket fiatalabb tanítványokkal. Amennyiben az Ön szervezete érdeklődik a mentorálás kialakítása iránt, szeretettel várjuk angol nyelvű képzésünkön.

Bővebb információ a Mentor Pontokról itt található: Mentoring Across Borders honlap.

A képzési napokat a partnerségben részt vevő négy szervezet, az AGE Platform Europe, a CESES, a CEV és a Vol.To szervezi online és angol nyelven (egy rendezvényt olasz nyelven is), és részt vehet bármely, a projekt iránt érdeklődő szervezet.

A MAB képzési nap célja, hogy felkészítse az érdeklődő szervezeteket a Mentor Pont szerepének vállalására és a projekt kísérleti tevékenységeiben való részvételre. Bemutatásra kerülnek a Mentor Pontok jellemzői, szerepei és feladatai, valamint a MAB platform és azon anyagok bemutatása, amelyeket a Mentor Pontok a mentorok képzéséhez használhatnak.

A képzési napok második fordulójára decemberben kerül sor azon szervezetek számára, amelyek nem tudnak részt venni az első, szeptemberi időpontban.