Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) az önkéntes koordinátorok munkájának támogatására szeretné megalakítani és összefogni az önkéntes koordinátorok közösségét.

Az előzetes kérdőíves felmérés után ennek érdekében 2023. október 20-án az ERSTE Toronyban egy szakmai előkészítő fórumot tartott– ezúton is köszönjük az ERSTE Bank támogatását, akik befogadták a rendezvényt.

A találkozó célja az volt, hogy az önkéntes programokat működtető fogadó szervezetekkel közösen megtervezzük a közösség 2024-es elindítását.

A programon 14 önkéntes fogadó szervezet képviseletében 16 önkéntes koordinátor vagy önkéntesekkel foglalkozó munkatárs vett részt.

A résztvevők egyöntetűen megerősítették, hogy szükség van egy ilyen szakmai, támogató közösségre, és nagyon értékes javaslatokat tettek a közösség kialakítására, célkitűzéseire, működésére vonatkozóan.

Az ÖKA célja ugyanis, hogy egy olyan közösség formálódjon, ahol a tagok közös gondolkozással maguk alakítják, formálják annak kereteit, tartalmát.

 

 

 

Várjuk minden olyan fogadó szervezet, önkéntes koordinátor érdeklődését, aki szívesen részt venne az önkéntes koordinátori közösség elindításában, és csatlakozna a közösséghez!

 

 

További információ, jelentkezés: Nagy Brigitta (ÖKA), kepzes@onkentes.hu