A 2021-es és 2022-es sikeres megvalósítás után az Önkéntes Központ Alapítvány ismét meghirdeti a Gyakorló önkéntes koordinátorok mastermind csoportját. Az 5 alkalmas (135 perc/alkalom) online programot egy utánkövető alkalom követ, ahol kötetlenebb formában lehetőség lesz annak megosztására is, hogy milyen hatást gyakorolt a csoportban való részvétel az önkéntes koordinátori munkára és az önkéntesekkel való együttműködésre.

Időpont: 2023. február 24.  – április 21.  között pénteki napokon (dátumok: 02.24.,03.03.,03.24.04.14.,04.21.) 9:00-11:15 között follow up 2023. június 9. 9.00-11-15 óra

Témajavaslatok (a résztvevők ezt maguk is hozhatják, alakíthatják): Motiváció (elköteleződés növelése, hosszú távon megtartás, mozgósítás), Közösségépítés-elismerés, Határok, Kommunikáció.

Mit ad az önkéntes koordinátor mastermind csoport? -   Közös gondolkozás, tudás-tapasztalatmegosztás-megerősítés, megértés, figyelem...   

Az 5+1 alkalmas programot most kedvezményes áron br.21.000 FT/fö lehet igénybe venni,támogató bevonása esetén lehetőség további kedvezményre.

Jelentkezési határidő: 2023. február 22.  12 óra  az ITT elérhető űrlap beküldésével. Információ: kepzes@onkentes.hu 

A csoport facilitátora: Csordás Izabella, coach, tréner, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, a Szépművészeti Múzeum Önkéntes Program Alapítója

Miért érdemes részt venni az önkéntes koordinátor mastermind csoportban? -Résztvevői visszajelzések a 2021-es és 2022-es csoportból

  A legpozitívabb élmény:

 „Számomra a legpozitívabb élmény az, hogy átélhettem, sokan élnek hozzám hasonlóan: hasonló örömökkel és kihívásokkal néznek szembe. Jól esett megosztani ezeket olyanokkal, akik valóban megértenek engem. A végére igazi kis csapattá kovácsolódtunk.” (anonim résztvevő 2021)

 „a légkör, a közös gondolkodás, a nyitottság a csoport tagjaitól nagyon megkönnyítette az együttműködést” (Mosolygó-Varga Bianka, önkéntes koordinátor, Adománytaxi Alapítvány 2022)

 A legfőbb tanulás:

  „Meg kell érteni a saját szervezeti felépítésünket és ennek megfelelően elvárásokat készíteni az önkéntesek felé.” (Szabados Dóra, Program Manager, Afrikáért Alapítvány 2021)

 „…hogy a saját személyem működése lehet jó hatással a szervezetem működésére” (anonim résztvevő 2022)

 A csoportos munka és a közös haladás értékelése:

  „Inspiráló, támogató volt a csoport. Érdekes és hasznos volt betekinteni más múltra, más hagyományokra és a szervezettség más fokán álló szervezeteken belül működő önkéntes csoportok működésére.” (Posztós Zsuzsa önkéntes koordinátor-Tábitha Ház 2021)

„Jó volt, mindig voltak szuper ötletek, gondolatok. Nagyon jó volt visszajelzéseket kapni, sok lendületet és erőt fog még a jövőben is hozni ez a csoport, ha rágondolok az ott hallottakra.”

(anonim résztvevő 2022)

 

Köszönettel számítunk az érdeklődésre és a jelentkezésre!