Az Önkéntes Központ Alapítvány Képzői Köre

 

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) küldetésével összhangban a Képzési Program célja, hogy segítse a társadalomban jelenlévő szervezetek, szerveződések és egyének önkéntességgel kapcsolatos ismereteinek fejlesztését. Célja, hogy az önkéntesekkel foglalkozó civil, állami és for-profit szervezetek felkészülten foglalkozhassanak az önkéntesekkel, valamint, hogy az önkéntesség eszméje értékteremtő eszközként épüljön be a társadalmi tudatba. A Képzési Program a nem-formális oktatás formájában létrejövő képzések, tanácsadás és találkozási lehetőségek  szervezésével kívánja elérni célját. 

Az Önkéntes Központ Alapítvány Képzői Köre egy olyan szakmai csoport, amely felkészült képzőkből áll, az ország különböző pontjairól. A résztvevők 2004. december és 2006. január között egy módszerspecifikus tréningsorozaton és ezt követően gyakorlatszerzési folyamaton vettek részt, mely során olyan felkészült önkéntes menedzsment képzőkké váltak, akik az országban felmerülő önkéntes menedzsment képzési igényekre rugalmasan tudnak reagálni, valamint önkéntes menedzsment témakörben szakmai munkacsoportként működnek a jövőben.

Az egyéves program zárásaként oklevelben részesült és jelenleg is az ÖKA Képzői Körének tagjai:

      - Áginé Pászthy Edit

      - Hajdu-Kis Diána

      - Gulyás Péter

      - Juhacsek Petra

      - Kármán Erika

      - Knyihár Éva

      - Kovács Arnold

      - Mátyás Mónika

      - Rénes László

      - Strenner Szilárd

      - Vágvölgyi Gusztáv

      - Vikor Csaba

A Képzők Köre által tartott képzések témája az önkéntes menedzsment, mellyel a különböző szektorok szervezeteit szeretnénk segíteni abban, hogy hogyan járjanak el, hogyan szervezzék és menedzseljék önkénteseiket úgy, hogy az mind a szervezetek, mind pedig az önkéntesek megelégedésére legyen.

Szervezetre szabott képzések, konzultáció is megrendelhető az Önkéntes Központ Alapítványnál civil szervezetek, állami intézmények és cégek részére is.

Telefon: 06-1-225-0710

kepzes@onkentes.hu