Mottó: "Ha magaddal foglalkozol, problémáid lesznek, ha másokkal, feladatod"

(buddhista mondás) 

 

 

Szenior önkéntes klub Budapesten 

 

 

Dolgoztunk 30-40 évet jó volt, kicsit elfáradtunk. Elmentünk nyugdíjba, megköszönték, akár ólomkristály vázával is.Kicsit pihentünk, furcsa volt,  hogy nem kellett a reggelit bekapni, a családot otthonról kilőni. Kezdett fogyni az adrenalin, és az unokák teherátvétele sem segített. Belenéztünk a tükörbe, és azt láttuk: " Te még jó vagy valamire, nézz körül. Így kezdődött....

 

Az Önkéntes Központ Alapítvány mellénk állt, és 2013 őszén megalapítottuk a" Tettrekész Emberek Senior Önkéntes Klubját" rövidebb nevén TESZÜNK. Tagjai, ma már több mint ötvenen,  olyan hasonló  szellemiségű emberek, akik segíteni szeretnének ott, ahol szükség van rájuk.

 

 

Havonta egyszer találkozunk  Budapesten, minden hónap második hétfőjén. Ezeken a jó hangulatú és informatív összejöveteleken minden tagunk közkinccsé teheti, hogy hol, melyik alapítványnál milyen típusú önkéntes feladatok vannak, mire van szükség. Így mindenki kiválaszthatja a számára leginkább megfelelő 'terepet', ahol segíteni akar és tud is, minden érintett megelégedésére.

 

 

Közben folyamatosan tartjuk egymással a kapcsolatot. Megosztjuk az időközben érkező igényeket, legyen az adminisztratív  munka, fordítás, tolmácsolás, gyermekekkel való foglalkozás, múzeumi munka, vagy a természet védelme, és még sok-sok más terület. Továbbadjuk egymásnak, ha érdekes kulturális, tudományos  programról, az egészséges életmód, betegségmegelőzéssel kapcsolatos előadásokról, vagy más egyéb hasznos dologról  hallunk.

 

Tervezünk közös kirándulásokat, programokat, is, ami különösen jó közösségformáló erő lehet.    A még "hadra fogható", tettre kész nyugdíjasok és 50 éven felüliek családi programokon, unokázáson felüli szabadidejét pedig hasznos és szívmelengető tartalommal töltik meg ezek a lehetőségek.

 

 

Elérhetők vagyunk az Önkéntes Központ Alapítványon (www.oka.hu) keresztül, vagy közvetlenül a klub vezetőjéné Scholtzné Hibay Alíznál a tettrekeszklub@gmail.com e-mail címen, illetve a 06 30 9 324 438-as telefonszámon is.

Honlapunk: www.tettrekeszklub.hu

 

 

Örömmel várunk minden tettrekész érdeklődőt! 

 

Kedvcsinálóként néhány kép a klub életéről és az ÖKA rendezvényein végzett önkéntes tevékenységeiről.